Моуриньо: Да се върна в Интер? Защо не?

снимка: БТА/AP

Жозе Моуриньо "пусна" на пазара снощи своята книга и бързо бе нападнат от медиите с довода, че моментът не е никак подходящ заради позицията на Челси в класирането на Висшата лига.

По време на представянето на писанието си вчера, Моу получи много различни въпроси: за наказанието си от един мач и глобата в размер на 50 000 паунда, която получи от Футболната Асоциация на Англия за реплики към съдията, за изказването му, че новата книга на Дидие Дрогба е "разочароваща", както и за бъдещето си на "Стамфорд Бридж".

"Да нямам право да стъпя на стадиона, както и да платя 50 000 паунда е нещо много ужасно, много ужасно. В света, в който живеем днес това е потресаващо.

Знам, че английският ми не е перфектен, но е достатъчно добър, за да мога да практикувам професията си тук. Но разликата между "уплашен" и "слаб и наивен" не може да ме убедите, че е 50 000 паунда и един мач наказание.

Значи аз нямам право да нарека рефера "уплашен", а други мой колеги могат да казват на европейски топ рефери, че са слаби и наивни и в крайна сметка аз получавам наказание.

А дали бих останал в Челси още 15 години? Не мисля, не мисля, че модерният футбол, който практикуваме днес ще го позволи. За това аз няма как да завърша кариерата си в Челси. Бих искал, но за съжеление няма да стане. Дали бих се върнал в Интер? Защо не?", сподели Моуриньо на представянето на книгата си.

bt