Джерард разкри какво е казал Роджърс след подхлъзването срещу Челси

снимка: wearehooligans.com

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард разкри какво е споделил на него и на съотборниците му бившия мениджър на клуба Брендън Роджърс в ситуацията, при която някогашният капитан се подхлъзна срещу Челси и това коства титлата на "червените".

Джерард не успя да овладее топката в онази ситуация, а това от своя страна позволи на Демба Ба да поеме контрол над кълбото, да напредне в половината на мърсисайдци и да открие резултата, а в последтвие тимът му спечели с 2:0.

Резултатът бе, че Ливърпул отново изпусна титлата, която привърженици и играчи чакаха вече 24 години.

"През цялата първа част аз и Луис Суарес, както и целият отбор, се опитвахме да направим така, че да не загубим. В края на първата част обаче дойде това подхлъзване и след това се чувствах ужасно в съблекалнята", пише Стиви Джи в своята автобиография.

"Вижте, ако някой трябва да бъде подкрепен сега, това е той, споделя Роджърс в съблекалнята, сочейки именно своя капитан. Стиви има нужда от вашата подкрепа.

Той ви е вадел от калта толкова много пъти и е променял невъзможни мисии, спасявал е съотборниците си - това е легенда. Сега обаче легендата ни има нужда от помощ, от вашата помощ. Вие трябва да му се отплатите. Имате на разположение 45 минути. Да излезем и да победим, знам, че можем", мотивирал играчите си Роджърс.

В крайна сметка до обрат в резултата не се стига, Челси печели мача, а Ливърпул остава на второто място в крайното класиране за сметка на Манчестър Сити. Година по-късно ерата "Джерард" на "Анфийлд" приключва, той се разделя с клуба и заминава за САЩ, където сега играе за тима на Лос Анджелис Галакси. Стиви Джи напусна Мърисайд, печелейки всичко с любимия си клуб, с изключение на шампионската титла в Англия.