Моу: Ливърпул играе с 300 км/ч! Уморен съм дори само да гледам

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо-Специалния отново намери с какво да оправдае загубата от Ливърпул снощи. "Червените дяволи" отстъпиха пред своя съперник с 1:3, а с успеха си мърсисайдци се върнаха на първа позиция на Острова.

Португалецът е на мнение, че многото контузени са оказали негативно влияние, но въпреки това не е разочарован от представянето на своите футболисти, тъй като са играли "толкова, колкото им позволяват качествата им".

"Имаме много футболисти, които са твърде уязвими, защото почти винаги са контузени и не мога да ги използвам почти никога. Така беше и преди да дойда в клуба. Ще го видите, ако погледнете статистиката на г-н Ван Гаал и тази на Дейвид Мойс. Ако се вгледате в този период, ще видите, че в отбора имаше много играчи, които перманентно бяха с травми. Когато са с непрекъснати здравословни проблеми, е трудно да влязат в добра физическа форма. След това идват и другите качества, които един играч или ги има, или ги няма. Не можеш да развиваш това, което го няма. Ще ви дам пример. Робъртсън, Мане, Салах, Вайндалдум, Кейта, Фабиньо - всички те са физически футболисти, които освен това притежават и добри технически качества. Аз също имам много играчи, които притежават технически качества, но нямам много такива, които могат да играят с такъв интензитет.

Може да сравните моят отбор на Порто с този на Ливърпул. Качествата на играчите са подобни. Когато губехме топката, започвахме да хапем като бесни кучета, докато не си я върнем само след няколко секунди.

Играчите дадоха всичко от себе си. Няма как да съм разочарован от тях. Те играха толкова, колкото им позволяват качествата им, както и футболистите на Ливърпул, които играха според това, което им позволяват техните. Те са бързи, енергични, агресивни, физически, целенасочени. Те играят с 300 км/ч както с топката, така и без нея. Още се чувствам уморен само от това, че гледах Робъртсън. Той прави стометрови спринтове за минута. Невероятно е. Това са качества...", заяви Моу.