Моментите на 2014: Първа титла за Григор Димитров през годината

снимка: Wikipedia

Както всяка друга година досега, 2014 също ни предложи различни по тип емоции от света на спорта.

В някои случаи викахме от щастие, в други пък не успявахме да скрием разочарованието си. Спортът трудно оставя хората равнодушни, а победите и пораженията неизменно вървят ръка за ръка.

Sporta.bg ще ви припомни част от най-паметните моменти от света на спорта за 2014 година, за да ги преживеем отново. А какво ще ни предложи новата 2015 година... това само времето ще покаже.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи една много успешна година в кариерата си. Той започна 2014-та като 23-ти в света, но спечелените три титли през сезона бяха част от изкачването му до №8 в световната ранглиста за мъже.

В началото на февруари Гришо взе участие в турнира от сериите Мастърс 500 в Акапулко. Поставеният под номер 6 в схемата българин победи за пръв път в кариерата си англичанина Анди Мъри на ½ финалите в мач продължил около три часа.

Финалният мач също не беше лесен на нашето момче. Южноафриканецът Кевин Андерсън изпоти доста Димитров, но на края именно шестият в схемата на турнира вдигна трофея над главата си.