Моментите на 2014: Чилич изненада Ню Йорк

галерия:

снимка: БТА/XINHUA

Както всяка друга година досега, 2014 също ни предложи различни по тип емоции от света на спорта.

В някои случаи викахме от щастие, в други пък не успявахме да скрием разочарованието си. Спортът трудно оставя хората равнодушни, а победите и пораженията неизменно вървят ръка за ръка.

Sporta.bg ще ви припомни част от най-паметните моменти от света на спорта за 2014 година, за да ги преживеем отново. А какво ще ни предложи новата 2015 година... това само времето ще покаже.

US Open 2014 предложи невероятни емоции, красиви мачове и не на последно място изненади на своите зрители.

4112580

Още преди началото на турнира беше ясно, че един от големите претенденти за трофея Рафаел Надал няма да успее да се възстанови от контузия и да участва.

На 1/2 финалите очаквано се класираха Новак Джокович и Роджър Федерер, които бяха най-големите фаворити за спечелването на турнира. Сърбинът трябваше да се справи с набиращия скорост млад японец Кей Нишикори, а швейцарецът срещаше Марин Чилич, който стигна едва втория си 1/2 финал на турнир от Големия шлем.

Плановете на „големите” обаче се объркаха и на финала се изправиха двамата „аутсайдери”  Нишикори и Чилич. И за двамата това беше първи финал, но напрежението надделя над японеца.

4112590

Хърватският тенисист се оказа с по-здрави нерви и победи опонента си в три сета след 6:3 6:3 6:3.