Моментите на 2014: Луис Суарес или "Мълчанието на агнетата"?

снимка: БТА/AP

Както всяка друга година досега, 2014 също ни предложи различни по тип емоции от света на спорта.

В някои случаи викахме от щастие, в други пък не успявахме да скрием разочарованието си. Спортът трудно оставя хората равнодушни, а победите и пораженията неизменно вървят ръка за ръка.

Sporta.bg ще ви припомни част от най-паметните моменти от света на спорта за 2014 година, за да ги преживеем отново. А какво ще ни предложи новата 2015 година... това само времето ще покаже.

Уругвай спечели битката с Италия за класиране на 1/8-финалите на Световното първенство в Бразилия, но несъмнено футболният сблъсък между двата тима бе засенчен от постъпката на Луис Суарес, който за трети път в кариерата си ухапа противников футболист.

През втората част на срещата новият нападател на Барселона впи зъбите си в рамото на италианския национал Джорджо Киелини, което не бе забелязано от главния арбитър на срещата.

Суарес доигра двубоя и отпразнува класирането на Уругвай за елиминационната фаза, но последствията за него бяха кошмарни.

Голямата звезда на "албиселесте" не само приключи с участието си на Световното първенство, но дори бе отпратен от лагера на своя тим, получавайки и забрана да доближава футболен стадион в разстояние на четири месеца.

Без Луис Суарес Уругвай приключи с участието си на Мондиала, губейки битката с Колумбия на 1/8-финалите.