Много емоция и спортни страсти на първия празник "Плажен волейбол в планината"

Над 200 деца от различни възрастови групи взеха първия си урок по плажен волейбол този уикенд на Боровец.

 

Малчуганите се включиха с много желание в първия празник "Плажен волейбол в планината" и участваха в обучението на единствения в българските зимни курорти пясъчен корт за плажни спортове.

 

Младите впечатлиха с талант и интерес, като заслужиха десетки награди, специални призове от Sport Depot, дипломи от Бороспорт и от екипа на Ева Чолакова и "Sofia Beach Volleyball Academy".

 

Огромният брой желаещи деца накараха организаторите да проведат два открити урока - сутрешен и следобеден, като се включиха и представители на домове за деца, лишени от родителска грижа.

 

Заради големия интерес съм проявата от Боровец обещаха, че до края на този летен сезон ще организират втори празник "Плажен волейбол в планината", а в бъдеще ще го направят и традиционен.

 

Децата бяха част и от шоу програмата, в която допълнителна доза чар и очарование внесе Елеонора Манчева - Мисис Вселена 2007, която лично награди най-талантливите деца, взели участие в тренировъчните сесии.

 

Европейската шампионска и бронзов медалист от Олимпиадата в Москва по волейбол Таня Гогова също се включи в обучението, като през целия съботен ден водеше индивидуални тренировки на малчуганите.

 

И хотелите на Боровец определиха най-добрите в плажния волейбол от комплекса. Победители в турнира за отбори по тройки станаха представителите на хотел "Рила".

 

На финала те се наложиха над тима на хотел "Ястребец" с 2:1 гейма. В малкия финал отборът на Общинската Полиция победи екипът на Бороспорт също с 2:1 гейма.

 

Боровец е единственият зимен център у нас, който разполага и с игрище за плажни спортове със задължителните размери 22 на 11 метра.

 

Пясъчният корт срещу централния вход на хотел "Рила" предлага безплатно на всички желаещи, любители и професионалисти да практикуват както плажен волейбол, така още плажен футбол и плажен тенис през целия летен сезон.