Младата надежда на българския волейбол Мартин Атанасов: Надявам се да имаме още много победи това лято

Българският национален отбор завърши на 2-о място на приятелския международен турнир в Секешфехервар. На унгарска земя „лъвовете“ записаха две победи и една загуба. Нашите момчета надиграха трудно Швеция с 3:2, загубиха от Австрия с 1:3, а в последния ден от надпреварата се наложиха с 3:0 над домакините.

Много силно в тези двубои се представи посрещачът Мартин Атанасов. Играчът, който през миналия сезон бе в основата на историческата първа титла в Суперлигата за „Добруджа 07“ (Добрич), заби общо 46 точки в трите срещи. Мартин реализира 22 в първия мач срещу Швеция, 17 срещу Австрия и 7 срещу Унгария.

През тази година талантът за първа година попадна в националния отбор, а ето и какво каза в интервю за сайта на БФВолейбол volleyball.bg:

-Марти, в какво настроение се прибирате от този приятелски турнир?

-Горе долу добро. Малко сме изморени, защото пътувахме през целия понеделник. Имахме голям престой в Истанбул. Прибираме се в добро настроение. Взехме второ място. Следващият път повече.

-Каква е твоята оценка за представянето в турнира?

-Можехме да завършим и на първо място. Горе долу показахме добра игра. За моментното ни състояния мисля, че се представихме на ниво.

-Къде беше разликата в мача с Австрия, който го загубихме?

-Австрийците биха много силен сервис и като цяло не можахме да посрещаме добре. Извадихме доброто посрещане и не отиграхме добрите топки, които получихме на контраатака също така. Общо взето не показахме много добра игра и затова загубихме.

-Срещу Швеция направихте обрат от 0:2 гейма.

-С Швеция успяхме да се мобилизираме. Първи турнир за нас и успяхме да се сработим за два гейма. Обърнахме мача. Много се радвам. Много важна победа, защото все пак това бе първи мач за нас, успяхме да го спечелим, а това е много важно за самочувствието и отбора. Добре се получи така 3:2.    

-Как е колективът?

-Като цяло отборът е страхотен! Всички се разбираме както на полето, така и извън игрището. Страхотни момчета, добър колектив сме. Ще успеем да се сработим за важните мачове, които ни предстоят и се надявам да имаме още много победи.

-Как се чувстваш ти като част от националния отбор?

-На първо място е честта. Много се радвам, че тази година успях да вляза в националния отбор и се надявам да имам много успехи това лято и в бъдеще.