Мирослав Иванов: Напускам Левски

снимка: Булфото

Мирослав Иванов изигра един от най-силните си мачове в повторния си престой в "Левски" срещу Славия. Влязъл като резерва джобният халф първо изработи дузпа, а след това и червен картон за Диего Фераресо.

За негово съжаление "Левски" не удържа и усилията на Деко отидоха на вятъра, след като "сините" паднаха от "белите" с 1:3. И все пак, халфът може да си тръгне от „Герена" с високо вдигната глава. След срещата той обяви, че си тръгва от любимия отбор.  

- Миро, защо "Левски" загуби от Славия?

- Смятам, че до голяма степен е нормално да стане така, с оглед на ситуацията. Много тежък терен, на който ни се наложи да играем 10 на 11 доста време. Това беше неприятно и затова трудно можехме да направим нещо повече.  

- И все пак "Левски" можеше да не загуби, най-вече благодарение на две твои отигравания...

- Да, така е. Мисля, че успяхме да се върнем в мача. Имаше една ситуация, не знам кой беше от нашите... Май беше Луис Педро, но в тази ситуация трябваше да центрира на втора греда и мисля, че щяхме да вкараме. Когато загубим, винаги е неприятно.  

- Въпросът сега е ще успеете ли да се преборите за челната шестица?

- Не знам. Моят договор свършва и аз най-вероятно си тръгвам от "Левски". Искрено се надявам отборът да изпълни целите си.  

- Сигурно ли е, че си тръгваш, някой обяви ли ти го?

- Не е нужно някой да ми го обявява. Аз отлично знам докога е моят договор и щом досега не съм имал разговори за неговото продължаване, ситуацията се изяснява. Но с мен или без мен, това не е толкова важно. Важното е "Левски" да си изпълни целите, защото този клуб ми е дал много. Искрено стискам палци „сините" да влязат в шестицата на първо време, а защо не и повече след това.  

- С какви чувства си тръгваш?

- От "Левски" винаги с положителни. Няма как да е иначе. Този клуб ми е дал много. Аз, за съжаление, съм му дал по-малко, но съм взел много от „Герена" и винаги ще стискам палци този отбор да печели.  

- Какво научи в този клуб?

- Научих, че едно от най-важните неща, за да играеш в "Левски", е да имаш сърце. Освен футболните си качества, каквито е ясно, че трябва да притежаваш, трябва да имаш и голямо сърце. Това за мен е най-важното и когато не се биеш достатъчно на терена, се получават и такива загуби.  

- Щом си тръгваш от "Левски", сега накъде?

- Не знам. Сигурното е, че ще продължа да играя футбол. Ще изчакам и ще видя какво ще се случи, но мисля, че имам сили да поиграя още. Вярно е, че бях контузен 7 месеца, но смятам, че успях да вляза във форма до голяма степен. Най-вече физически, имам предвид. Натрупах отново и увереност, чувствам се добре и със сигурност ще продължа още известно време.  

- Има ли някакви оферти към теб?

- На този етап не и не съм мислил. Искам сега първо малко да почина.  

- Смяташ ли, че с оглед на тежката финансова ситуация в клуба, може много играчи да се разбягат?

- Не знам. Не мога да отговарям от името на другите момчета, но не смятам, че някой има желание да си тръгне от Левски в този момент.

Стефан Станчев, "Меридиан Мач"