Мирела Демирева втора в откриващото състезание от Диамантената лига

снимка: lap.bg

Мирела Демирева започна по отличен начин състезателния си сезон. Сребърната ни медалистка в скока на височина от Олимпиадата в Рио 2016 завърши втора на Диамантената лига в Шанхай. Така българката записа и най-доброто си класиране в най-комерсиалния турнир от "Кралицата на спортовете".

Мирела приключи състезанието с резултат 1.94 метра. Тя пропусна първата височина от 1.80 м, след това преодоля 1.91 м от втори опит. На 1.94 м българката се справи още от първия път, но претърпя неуспех на височина 1.97 м, което е и личният й рекорд. 

През 2016 Демирева отново участва в Шанхай и завърши пета с 1.88 м. Сега тя се подготвя в Холандия под ръководството на местния специалист Маринус ван Лювен и това веднага дава резултати.

Не е изненада, че победата в първото състезание този сезон грабна рускинята Мария Ласицкене. Световната шампионка в зала и на открито оглави и планетарната ранглиста за сезона с 1.97 м. Рускинята се справи с тази височина още от първи опит, а след това атакува неуспешно и 2.00 м. Това беше 39-а поредна победа за Ласицкене в сектора. 

Трета завърши германката Мари-Лорънс Юнгфлайш, която преодоля 1.88 м и остана далеч от личния си рекорд - 2.00 м. 

"Като за първи старт е добре", отчете Мирела Демирева след състезанието. "Обичам Китай, много обичам да скачам тук. Пистата е много бърза, публиката винаги е много ентусиазирана и създава голяма атмосфера, което много ми харесва.

Продължавам да мечтая и да се стремя към 2.00 м и над 2.00 м. Следващото ми състезание е на Диамантената лига в Рим (б.а. - 31 май)”, заяви най-добрата ни състезателка във високия скок.