Мирела Демирева: Не съжалявам за пропуснатото в Осло

снимка: БТА

Най-добрата ни атлетка на скок височина Мирела Демирева не съжалява за това, че пропусна Диамантената лига в Осло, където можеше да е победителка и с това да вземе премията от 10 000 долара.

В Стара Загора тя взе 1000 лева за първото място на турнира „Самарско знаме”. Мирела сподели, че за нея това не е проблем и тя предварително бе заявила, че идва да скача в Стара Загора, въпреки добрите възможности за успех и в Осло.

„Радвам, че другите момичета скачат добре, но не съжалявам за това, че евентуално съм можела да победя в Осло. Моята нагласа към спорта е друга. За мен сега е много по-важно да скачам добре, а премиите не са ми цел. Затова няма за какво да съжалявам. Казах, че идвам в Стара Загора и съм доволна от това. Така го бях планирала и съм доволна. Освен, че участвах на турнира „Самарско знаме”, се видяхме и със семейството”, каза Демирева пред Bgathletic.bg

Мирела добави, че чака покана за състезание другата седмица, а после ще участва на Балканиадата в Румъния. Това са целите й преди Европейското в началото на юли в Амстердам.

„Ами аз там ще съм нещо като домакин на това първенство”, шегува се атлетката ни, която живее и тренира в Страната на лалетата. Демирева допълни, че е свикнала с условията там и климата и не очаква изненади. „В Холандия времето е толкова променливо и никога не знаеш кога ще задуха вятър и от каква посока. Затова нищо не може да ме изненада. По-добре е да има хубаво време, за да постигнем и по-добри резултати”.