Милка Манева грабна сребро на Европейското

снимка: БТА

Милка Манева спечели сребърен медал на категория до 69 килограма на европейското първенство по вдигане на тежести в Тел Авив (Израел). Тя завърши с двубой от 228 килограма.

Българката изоставаше на четвърта позиция след изхвърлянето със 103 килограма, но с втори резултат в изтласкването от 125 килограма си осигури сребърното отличие.

Манева не защитаваше титлата си от Тирана 2013 в по-долната категория до 63 килограма, тъй като не успя да свали достатъчно от личното си тегло.

Другата българка в категорията Румяна Станчева се нареди на осмо място със сбор от 212 килограма след 97 килограма в изхвърлянето и 115 килограма в изтласкването.

Световната вицешампионка Дзина Сазанавец от Беларус беше най-добра и в двете движения, за да спечели титлата. Тя изхвърли 115 килограма и изтласка 130 килограма за двубой от 245 килограма.

Сазанавец се възползва от отсъствието на европейската шампионка от последните три континентални първенства Оксана Сливенко (Русия) и заслужи златото, след като в Тирана преди година остана със сребро. Надя Миронюк от Украйна стигна до бронза на втори пореден шампионат след сбор от 227 килограма (104 кг и 123 кг).