Милионното попълнение на Лудогорец Горалски: Искам за седмата титла да имам принос

галерия:

Новото милионно попълнение на Лудогорец Яцек Горалски вече се ориентира в обстановката в Разград. От него се очаква бързо да се впише в стила на 6-кратния шампион и да намери място сред титулярите. Полякът е национал на своята страна и обясни, че се надява в бъдеще по-често да намира място сред Роберт Левандовски и компания.

4168319

- Яцек, добре дошъл в България. Как се стигна до трансфера ви в Лудогорец?

- Получих оферта. Имах и други предложения, но Лудогорец бе най-настоятелен. Клубът действаше професионално. Преговаряхме и се разбрахме. Доволен съм, че съм футболист на Лудогорец.

- Какво знаеш за българския футбол?

- Следя българското първенство. Знам, че има няколко водещи тима, след които №1 категорично е Лудогорец. Това е топ отборът. Лудогорец е шест пъти поред шампион. Надявам се следващото лято титлите да са седем и аз да имам принос за това. Познавам и някои български футболисти, с които съм играл в Полша. Димитър Илиев, Спас Делев, Михаил Александров.

- Гледал сте няколко мача на Лудогорец. Как оценявате отбора?

- Отличен отбор със силни футболисти като индивидуалности. Лудогорец има класа.

- Вие сте национал на Полша, но имате само един мач. Възнамерява ли треньорът да ви дава повече шанс?

- Това е въпрос, на който той може да ви отговори. Но напоследък често съм в разширения състав и вярвам, че треньорът разчита на мен. Винаги съм готов да помогна.