ЦСКА покани Славчев, кариерата му зад граница е в застой

снимка: bwfc.co.uk

Ръководството на ЦСКА е поканило Симеон Славчев да се присъедини към отбора, съобщават колегите от Топспорт. В момента българският национал е собственост на Спортинг (Лисабон), но мениджърът Жорже Жезуш няма никакви намерения да разчита на полузащитника. През целия период на договора си бившият играч на Литекс бе пращан под наем. Той игра в Болтън, Аполон (Лимасол) и Лехия (Гданск).

Мениджърът на полския тим Пьотр Новак хареса Славчев и желаеше да го закупи от Спортинг, но на португалците им се сториха малко 1 милион евро, които Лехия предложи. Сега шефовете на "Българска армия" са отправили предложение към българина да облече червената фланелка за един сезон, който ще прекара под наем. Пред "червените" обаче предстои по-тежката задача, а именно преговорите с тима от Лисабон.

Последно Мони Славчев изкара проби на Острова. Той бе пред подписване на договор с Бирмингам след изиграване на няколко контроли, в които не се представи лошо, но мениджърът Хари Реднап реши, че българският халф не му е нужен. Така 23-годишният Славчев си търси отбор, за да може да играе редовно.