Михов даде рецепта за спиране на футболното хулиганство

снимка: lap.bg

Членът на Изпълкома на БФС Валентин Михов предложи да се вземат крути мерки за дисциплината и реда по стадионите в България. Пред "НОВА" той припомни предложение, което е дал преди години - да работим по британската система, що се отнася до спиране на хулиганството.

Рецептите за промяна идват в контекста на събитията, които разтресоха футболния свят, а не само България. На дербито ЦСКА-София - Левски фенове на "сините" хвърлиха самоделна бомбичка и раниха полицайка. Беше нужно жената да претърпи операция, за да може да спаси зрението си, след като лицето й бе окървавено. 

"От 20 години съм предложил това, което правят във Великобритания, от небивали условия там, с големи шипове, стигнахме до днешни дни, в които си като на театрална постановка. ID (лична карта б.р.), персонално място, минавате през една въртележка и ако този човек е наказан за 1-2 години, светва една лампичка и не влиза", заяви Михов.

"Предложих го още като бях шеф на ПФЛ. Във Великобритания сега хората ходят на театрална постановка. Всеки носи отговорност. Това го има навсякъде, в Италия е по същия начин. Аз съм на доста години, видял съм всичко. Искаме да го предложим и в България. Не е късно. Във всяка агитка има и добри, и лоши момчета. Трябва да има превантивност, а не след събитието да мислим. Сред феновете има прекрасни хора, не са всичките хулигани.

За полицайката съжалявам. Бих си оставил телефона в студиото, за да й помогна с каквото мога. Дано тази жена се оправи", сподели Валентин Михов.