Левски отнесе минималната санкция от Дисципа за ексцесиите срещу ЦСКА-София

снимка: lap.bg

Левски бе наказани само за един мач без публика след ексцесиите по време на дербито с ЦСКА-София. Дисциплинарната комисия към БФС пожали 26-кратните шампиони, след като фенове на тима раниха жестоко полицайка, която замалко не загуби зрението си.

На мача на националния стадион "Васил Левски" фен от Сектор "Б" хвърли бомбичка, която нарани сериозно полицайката на пистата. Жената претърпя операция на окото, след като цялото й лице беше в кръв.

В крайна сметка наказанието е само мач без публика. Така "сините" ще приемат Верея пред празни трибуни, а за реванша с ЦСКА-София от турнира за Купата на България фенове ще бъдат допускани.

Оглавяваната от Юрий Кучев Дисциплинарна комисия се произнесе по казуса днес. Освен мача без публика санкцията включва и 4000 лева. Общата парична санкция на "сините" след дербито е 11 400 лева.

Имаше вариант, при който Левски да бъде наказан с 3 мача без публика и общо 30 000 лева. Правилникът на БФС гласи, че ако има "тежки последствия" след хвърляне на предмети от страна публиката, то наказанието е такова. Явно обаче Дисципът не е приел разкървавената полицайка като тежко последствие.