Мицански се прибра от Корея като свободен агент

снимка: БГНЕС/EPA

Престоят на нападателя Илиян Мицански в Южна Корея приключи и националът се прибра в България. Той се е разбрал със Сувон Блууингс да прекрати договора си по взаимно съгласие. Причината е операция, която се е наложило да претърпи 30-годишният Мицански.

Заради нея той така или иначе пропуска пролетния дял от футболната година. Българинът премина в южнокорейското първенство от германския втородивизионен Карлсруе през миналото лято. Контрактът му бе за един сезон.

“През есента започнах да изпитвам силни болки при тренировките и затова не играех. Прегледите показаха, че проблемът няма да се оправи с инжекции и ще трябва да се оперирам.

Това означаваше, че няма да играя до лятото. От ръководството на Сувон Блууингс искаха да освободят квотата за чужденци и затова ми предложиха да разтрогнем договора. Споразумяхме се. Изпълниха всичко веднага и си тръгнах от Южна Корея”, обясни ситуацията Мицански пред "24 часа".

Той е претърпял артроскопия за изчистване на тазобедрената става в Германия. Заради проблема са се появили болките, които в крайна сметка доведоха до край на азиатския период на нападателя. Така вече Мицански е свободен агент. След операцията той е минал рехабилитация в Германия, а в момента се възстановява по специална програма.

“Надявам се всичко да е наред и през лятото да започна нормална подготовка. Ще видим дали в Европа или другаде. В Сувон условията бяха страхотни. Съжалявам, че не успях заради здравословния проблем да изпълня това, за което бях взет”, завърши Мицански.