Месут Йозил на ифтар вечеря с Реджеп Ердоган

Германският полузащитник на „Арсенал“ Месут Йозил вечеря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган на рамазанска ифтар вечеря в Истанбул.

Снимки в турските медии показаха усмихнатия Йозил и годеницата му Амин Гълсе, седящи на масата от двете страни на Ердоган в двореца Долмабахче, който е построен по времето на Османската империя.

Ифтар е хранене по време на поста през свещения за мюсюлманите месец Рамадан. На събитието присъстваха и турски младежи, участници в Деня на младежта и спорта - национален празник в Турция.

На друга снимка Йозил и Гълсе седяха в една стая с Ердоган в компанията на Фаретин Алтун, директор по комуникациите на турското президентство.

Йозил, който има турски корени, бе критикуван през март, след като покани Ердоган на сватбата си с бившата Мис Турция, насрочена за това лято.

Това вече предизвика спорове миналата година, когато беше сниман с Ердоган, което доведе до това, че Йозил стана обект на ксенофобски коментари.

След срещата им през май 2018 г., лоялността на Йозил към Германия беше поставена под въпрос и след разочароващото представяне на Световната купа миналата година той напусна националния отбор, заявявайки че в немската футболна асоциация има расизъм. Асоциацията отхвърли критиката му.