Мерсин се е изплатил на ЦСКА за Спас Делев

снимка: Булфото

"Мерсин" е изплатил всички задължения, които имаше към ЦСКА по трансфера на Спас Делев, обяви президентът на турския клуб Али Караманлъ. "Мерсин" беше заплашен от ФИФА с глоба и отнемане на точки, тъй като дължеше на червените трансферна сума от 660 000 евро. Освен това турският клуб трябваше да преведе неустойки на обща стойност 21 000 евро в сметката на Българския футболен съюз (БФС).

Заради задължението към ЦСКА "Мерсин" беше заплашен с отнемането на шест точки, а по втората точка - с три. "Нашият клуб е направил всички необходими плащания по двете точки, които се отнасяха до санкция от ФИФА с отнемане на точки. Вече няма никакви дела срещу нас във ФИФА и няма никаква опасност да бъдат отнети точки на отбора", заяви Караманлъ пред клубния сайт, цитиран от dnevnik.bg.

"Мерсин" привлече Спас Делев в началото на 2012 г. Половин година по-късно българският нападател прекрати договора си заради неизплатени заплати. В същия сезон отборът изпадна от Суперлигата и изкара една година във второто ниво, преди през този сезон да се върне в елита.

В момента на "Мерсин", където от лятото се състезава друг българин - Николай Михайлов, е наложена трансферна забрана от ФИФА. Клубът обяви, че подготвя документите за обжалването и те ще бъдат внесени в Спортния арбитражен съд в Лозана на 22 януари.