Мерцедес с тежка закана към Хамилтън и Розберг

снимка: БТА/AP

Шефът на Мерцедес Тото Волф открито призна пред медиите, че "сребърните стрели" могат да вземат тежко решение след края на сезона, ако бъдещето партньорство между Нико Розберг и Люис Хамилтън се окаже невъзможно.

Двамата някогашни приятели достигнаха критична точка на взаимоотношенията си, след като германецът удари своя съотборник по време на последното Гран при на Белгия от Формула 1 на пистата "Спа".

В последствие Хамилтън заяви, че е бил умишлено ударен от Розберг, което и наглед направи съжителството им под един покрив трудно възможно за бъдеще.

Попитан относно създалата се ситуация, Тото Волф потвърди, че Мерцедес е готов на крайни мерки, а именно - раздяла с един от двамата пилоти след края на сезона.

"Ако не успеем да овладеем ситуацията, то може би ще трябва да признаем, че имаме нужда от друга двойка пилоти", призна Волф, цитиран от BBC.

"Сребърните стрели" официално наказаха Розберг след инцидента на "Спа", докато самият пилот пое отговорност за случилото се и поднесе извинения на Люис Хамилтън.