Мениджърът на Кобрата не иска мач с Уайт в София, а в Лондон

снимка: twitter.com

Един от двамата мениджъри на Кубрат Пулев – Нисе Зауерланд, заяви, че предпочита боят с Дилиън Уайт да се проведе в Лондон, а не в София. От агенцията на Кобрата все още водят преговори с промоутъра на Костотрошача – Еди Хърн, като се очаква двете страни да постигнат споразумение за бой на 28 юли, пише "Тема Спорт".

Те на два пъти отлагаха търга за договаряне на сблъсъка, като първоначалната дата бе 10 май, след това тя бе преместена за 17-и, а сега окончателната такава е 24-и. По думите на Зауерланд обаче няма да се стигне до въпросното наддаване и очакванията са в началото на идващата седмица да има подписване на договор.

"Преговорите продължават, но съм сигурен, че това ще бъде страхотен бой. Уайт се справи прекрасно срещу Лукас Браун и макар Кубрат да не е бил активен от доста време, това прави срещата още по-вълнуваща. Надявам се, че ще уточним детайлите и до няколко дни ще имаме договор. Очаквам да се разберем за 28 юли, като това е датата, която коментираме и от двете страни. България е опция, но аз предпочитам Лондон и Кубрат би бил щастлив да се върне на Острова, ако има смисъл да го прави”, каза пред "Скай Спортс" Нисе Зауерланд.

Напрежението около провеждане на сблъсъка се покачва, като победата в него е от огромно значение за Кобрата. В момента той е основен претендент на световната титла на Антъни Джошуа за IBF, като успех ще му уреди възможност да атакува трофея в началото на следващата година. Уайт пък има няколко пътеки, по които може да стигне до бой за световен пояс и дори да загуби, ще продължи да бъде напред в ранглистите на WBA и WBC.