Мениджърът на Гришо: Той скъса с компанията на Федерер още в началото на годината

Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, разкри, че неговият клиент е прекратил договора си с мениджърската агенция Team8 още през март тази година. Както знаете, вчера излязоха информации, че номер 3 в света е скъсал с компанията, създадена от Роджър Федерер. 

"Григор официално прекрати отношенията си с Team8 още в началото на годината", заяви Стоименов в ефира на "Дарик радио". "Март, 2017 г. Григор официално и едностранно прекратява отношенията си с Team8".

Мениджърът на българина говори за шансовете на Гришо да се завърне в България преди Коледа за церемонията "Спортист на годината". Той сподели, че първата ни ракета желае много да се прибере у дома, но това може да повлияе на важната му подготовка за Аустрелиън Оупън. 

"Ние в момента сме в процес на разговори за това как ще протече неговата подготовка и в зависимост от това ще знаем дали ще може да дойде. Истината е, че хората, които са играли на финалния Мастърс за годината, имат само четири седмици за подготовка, като три от тях са изцяло тенис. И тези три седмици не са много. Всеки ден ще бъде от значение и много внимателно трябва да си преценим възможностите.

Разбира се, Григор иска да дойде в България, той не е идвал отдавна, но подготовката му е по-важна", заяви Стоименов.

"В момента не мога да отговоря дали Григор ще дойде в България, а и това не зависи само от него. Трябва целият отбор да седне и да прецени добре възможностите си и какво е добре за неговата подготовка", завърши Стоименов, цитиран от tenniskafe.com.