Мениджърът на Гришо разкри състоянието му и каза дали ще играе в София

снимка: twitter.com

Шансовете на Григор Димитров да участва на турнира в София са 50 на 50, разкри пред "България Днес" неговият мениджър Георги Стоименов. Той допълни, че Гришо все още изпитва болки в рамото. Григор ще чака консултация от лекарите, която ще излезе в края на седмицата, като през това време ще се възстановява в Монако.

"В Монако Григор ще се подложи на няколко рехабилитационни процедури. Там ще изчака медицинското решение. На Григор много му се играе в София. Турнирът в столицата е заложен в програмата ни от дълго време. Все пак здравето му е по-важно. Ако се наложи, може да пропусне състезанието", заяви Стоименов.

"Това не е контузия. Става въпрос за болка, която се получава от натоварване. Гришо се подложи на обстойни прегледи, а изследванията от тях ще излязат в края на седмицата", допълни още агентът.

Световният номер 4 ще играе на домашния си турнир, ако резултатите са позитивни и лекарите му разрешат да го стори. При добро стечение на обстоятелствата той ще дойде в България с треньора си Даниел Валверду. Ако обаче резултатите не са добри, то Димитров ще си вземе по-голяма почивка и може да пропусне още надпревари от календара си.

Стоименов призна, че плановете на Григор са да подобри резултатите от миналата година. През нея най-добрият ни тенисист завоюва четири титли и се изкачи до номер 3 в световната ранглиста.

"Не знам дали ще успеем през този сезон да сме номер 1. Има време и за това. Важното е Гришо да играе добър тенис и да е здрав", добави мениджърът на Димитров.

Българската суперзвезда също не даде подробна информация за състоянието си, когато поигра тенис с деца от цяла България на кортовете в родния му Хасково. "Чакам решението на лекарите", лаконичен бе Григор Димитров.