Мениджърът на Благой Найденов пред Sporta.bg: Той ще доминира до три години

галерия:

снимка: БФ Бокс

Личният мениджър на Благой "Golden Boy" Найденов Гари Хайд даде ексклузивно интервю пред Sporta.bg, в което популярният в тези среди ирландец сподели очакванията си относно един от най-талантливите млади боксьори на планетата за настоящия момент.

Бе въпрос на време Благой Найденов да пристъпи към професионалния бокс със статута на световен и олимпийски шампион за младежи, като не е изненада, че чуждестранни мениджъри от калибъра на Гари Хайд се впуснаха в битка за подписа му. Най-вече осъзнавайки, че вероятно подписват с бъдещия световен шампион в суперсредна категория за професионалисти.

Датата 21 февруари е от голямо значение за българския бокс, защото неговият най-ярък талант ще осъществи дебюта си при професионалистите. „Златното момче“ Благой Найденов се изправя срещу 31-годишния иранец Фата Багбан в румънския град Клуж, като именно оттам трябва да тръгне една обещаваща и бляскава кариера. По думите на Аспарух Георгиев – личният треньор на Благой, той ще се бие отново в началото на март, като подготовката на българина протича великолепно.

Sporta.bgсе свърза и с вече споменатия Гари Хайд, който има задачата да направлява кариерата на Благой Найденов в самия й зародиш.

Ирландският мениджър разкри, че в най-добрия случай Благой Найденов би провел 8 мача в своята първа година като професионалист, като по думите на Хайд, „срещите ще бъдат организирани на територията на Европа и САЩ“.

4081730

Гари Хайд сподели и впечатленията си от качествата на Благой Найденов, които го отличават от останалите таланти в суперсредна категория.

Благой ще доминира в суперсредна категория до три години. Той разполага с много различни умения, които ще му позволяват да бъде най-добрия в своята дивизия. Благой разполага със страхотно движение по ринга, невероятно око и истинска сила в ударите. А имайки предвид, че е на едва 18 години, силата му тепърва ще се развива. Благой Найденов ще бъде фигура, с която всеки ще се съобразява“.

4081728

Гари Хайд разкри, че е силно впечатлен и от личния треньор на Благой Найденов – Аспарух Георгиев, добавяйки, че не е изключено и чуждестранни треньори да помагат на българския екип в развитието на родния талант.

Аспарух е свършил невероятна работа с Благой. Той ще продължи да го тренира и като професионалист. Наистина харесвам Аспарух, като по-важното е, че и Благой го харесва. Аспарух Георгиев е част от нашия екип. Възможно е да добавим и други треньори, които да му помагат, но той остава главният треньор на Благой“, разкри Хайд.

Наскоро Благой Найденов изненадващо взе решение да отложи дебюта си при професионалистите и да започне подготовка за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Тогава мнението на младия боксьор бе сериозно повлияно от негов разговор с благодетеля на Литекс Гриша Ганчев. Скоро след това обаче Благой преосмисли позицията си и в крайна сметка пое по пътя на професионалистите, вече подготвяйки се и за първия си мач на 21 февруари.