Меджик Джонсън купува Клипърс?

снимка: БТА/AP

Легедната на Лос Анджелис Лейкърс Ървин "Меджик" Джонсън може да закупи акциите на Лос Анджелис Клипърс, информират от Yahoo! Sports, позовавайки се на отлично информирани източници.

Както е известно, "ножиците" попаднаха в средата на най-големия расистки скандал в НБА, след като собственикът на отбора Доналд Стърлинг беше уловен от записващо устройство да сипе обиди към цветнокожото население.

В аудиото дори се споменава и името на Меджик Джонсън, като Стърлинг настоява на любовницата си да не го води на мачовете на Клипърс и да свали снимката си с него в Инстаграм.

Самият Джонсън беше жестоко обиден от думите на собственика на тима от Ел Ей, заявявайки че НБА трябва да се отърве от Стърлинг.

"Никога няма и да стъпя на мач на Клипърс, докато Доналд Стърлинг е собственик на отбора. Той не трябва да притежава отбор в НБА повече. Той трябва да се изправи и да каже: Повече не искам да имам отбор в НБА", бе краткият коментар на Джонсън.

Днес обаче става ясно, че Меджик иска да закупи отбора. Както е известно, той е съсобственик на Доджърс, които закупи заедно с тръста от милиардери "Гугенхайм Груп", като в момента те искат да си купят и отбор в НБА.

Джонсън се опита да преговаря със семейство Бъс - собственици на Лос Анджелис Лейкърс, но в крайна сметка му беше заявено, че "езерняците" не се продават.

Клипърс са оценявани на 700 милиона долара, като Стърлинг със сигурност би обмислил предложение, което надминава тази цена. Надеждите на Джонсън и компания е, че собственикът ще предпочете да си тръгне по собствено желание от НБА, преди ефектът от расисткия скандал да се стовари с пълна сила върху милиардера, чието състояние се оценява на 1.2 милиарда долара.