15 години затвор за бивша звезда от НБА

снимка: Guliver/Getty Images

Бившият гард на Атланта Хоукс и участник в Мача на звездите през 1994 година Дарън "Муки" Блейлок беше осъден на 15 години за причиняване на смъртта на майка на 5 деца при пътен инцидент миналата година.

47-годишният Блейлок ще трябва да изкара първите 7 години от наказанието си в затвора, а другите 8 ще бъдат при пробация. Ако в първите три години от наказанието си Блейлок спазва съвестно наложената му мярка и се подложи на лечение за алкохолизъм, то неговото наказание може да бъде намалено.

Фаталният инцидент, при който колата на Блейлок се сблъсква с вана, в който е пътувала 40-годишната Моника Мърфи, се случва в Атланта през май 2013 година.

Самият Блейлок по чудо се отървава от смъртта, след като прекарва известно време на животоподдържаши системи. В кръвта му обаче не са открити следи от алкохол при тежкия инцидент.

Защитата на бившата НБА звезда пледира, че причина за инцидента е загуба на съзнание от страна на Блейлок, който се е лекувал заради чести припадъци, но това не бе прието от съдийския състав.

Блейлок прекара 7 от тринайсетте си сезона в НБА в Атланта. Той е участник в Мача на звездите веднъж, 2 пъти е избиран в идеалния отбор на защитниците в Лигата и два пъти е лидер по откраднати топки, припомня БТА. В кариерата си гардът има средно по 13,5 точки на мач и общ актив от почти 12 000 точки.