Матс Виландер: Григор няма много време

Българинът Григор Димитров може да бъде една от големите риби в аквариума след оттеглянето на тримата големи в тениса, но няма много време и трябва да се активизира бързо. Това заяви носителят на седем титли от Големия шлем и настоящ тенис анализатор Матс Виландер в интервю, предоставено от "Евроспорт" за "Дневник".

На въпрос дали българинът е способен да заеме централно място след оттеглянето на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович шведът отговаря: На теория е възможно, но няма да му е никак лесно. След него идват много талантливи играчи като Зверев, Тийм, Шаповалов и Кириос. Титлата от финалите на ATP го извежда едни гърди напред до известна степен, но Григор трябва да работи още, за да повиши авторитета си спрямо играчите от по-младото поколение.

Много време гледахме на него като на млад талант, чиято първа титла от Големия шлем е точно зад ъгъла. Само че младият талант вече изобщо не е толкова млад, а титлата така и не идва. Вече е на 27 години, няма чак толкова много време пред себе си, продължава Виландер. Според него самочувствието е това, от което българският тенисист отчаяно се нуждае в момента.