Масови протести в Белград заради убития фен

снимка: БТА/XINHUA

Голям брой полицаи, служители на жандармерията и на силите  за борба с тероризма са разположени в центъра на Белград заради  очакван протест на баскетболни фенове по повод убийството на  привърженик на Цървена звезда в Истанбул в петък, предаде  агенция Бета.

Полицаите са обградили площада пред парламента, където са  паркирани и десетина полицейски автобуси и джипове, а някои от  служителите на реда са екипирани за разпръскване на  демонстранти, отбелязва Бета.

Стотици граждани на Белград се събраха снощи пред турското  посолство, за да протестират за убийството на младежа. Полицията не разреши на демонстрантите да се доближат до сградата на  посолството.

Сръбски фен бе убит в петък в Истанбул преди баскетболната  среща от Евролигата между Галатасарай и Цървена звезда при  масово сбиване между привърженици на двата отбора. Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви днес по  повод убийството на сръбски баскетболен фен в Истанбул в петък,  че Турция е направила пропуск при оценката на рисковете за  сигурността и не е осигурила достатъчно полицейски сили за  охрана на баскетболната среща между Цървена звезда и  Галатасарай, предаде Танюг.

Министърът призова, когато спортните клубове имат  информация, че техни фенове ще пътуват за срещи в чужбина, да  уведомяват за това министерствата на вътрешните и на външните  работи, за да могат те да разговарят с хората и евентуално да  предотвратят подобни ситуации, посочва БТА.

Sporta.bg уточнява, че снимката към материала не е от протестите в сръбската столица.