№1 в схемата Нийл Робъртсън се класира за четвъртфиналите на PTC Victoria Bulgaria Open, след като в сутрешната сесия разби Антъни Хамилтън с 4:1.
Двамата направиха интересен мач, в който доминираха грешките, но все пак австралиецът показа много добра игра на моменти, а във втория фрейм наниза умопомрачителен брейк от 142 точки.
В следващия кръг Робъртсън ще срещне победителя от срещата Джими Робъртсън и Антъни МакГил.
Машината от Мелбърн започна леко колебливо срещата, като дори се разтягаше край масата, очевидно станал преди не повече от час. След тежка размяна на сейфти удари, а и грешки, Робъртсън най-накрая напомни за себе си и успя с брейк от 72 точки да открие резултата в срещата - 1:0.
Вторият фрейм съвсем отприщи най-голямата сила на световния шампион за 2010 година - брейк билдинга. По много труден начин той успя да се добере до сенчъри брейк, вкарвайки дълга червена през цялата маса за горен ляв джоб - 100 точки. От там нататък той разчисти напълно масата и записа 142 точки, изравнявайки се с Антъни МакГил в челото при най-високите точкови серии.
Антъни Хамилтън обаче даде да се разбере, че ще играе до последно. Той реализира страхотен халф сенчъри брей при много трудни червени и прати Робъртсън в зоната на снукърите. Австралиецът постави няколко отлични такива на своя съперник, но Хамилтън на свой ред отговори подобаващо и в крайна сметка реализира последната червена, печелейки фрейма - 2:1.
Сценарият на следващата част ни върна към грешките от първия фрейм, както и към много оспорваната борба по пръснатите червени топки. Отново Робъртсън се оказа по-съобразителен и след около 20 минути тежка битка започна да гради своя брейк, който достигна 73 точки - 3:1.
Ранният час и дългите фреймове явно поумориха състезателите, които трудно се справяха край масата, а дори Робъртсън не успя да запише хубав брейк въпреки доброто разположение на топките по масата. 13-14 минути след началото на партията обаче Австралиецът получи нов шанс и се възползва - 51 точки и четвъртфинал.
Етикети:Русия
КоментариНапиши коментар
ОЩЕ КОМЕНТАРИ