Мария Петрова: Всички погледи са вперени в гимнастичките

Жената на Борислав Михайлов и трикратна световна шампионка Мария Петрова заяви, че конкуренцията на българските гимнастички ще бъде огромна на световното първенство по художествена гимнастика, което започна днес в "Арена Армеец" в София. Петрова е и посланик на шампионата на планетата.

"Конкуренцията пред българските гимнастички на 36-ото Световно първенство по художествена гимнастика е огромна, но те имат привилегията да играят пред родна публика. Пред родна публика имаш криле, но имаш и по-голямо напрежение, защото всички погледи и очаквания са вперени в гимнастичките. Нека да не говорим за медали, а за това отборът ни да отиде и да играе добре, за да зарадва публиката, останалото ще си дойде само", това заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова.

Като най-сериозна конкуренция за златните момичета Петрова изброи състезателките от Русия, Беларус, Израел в индивидуалните състезания, а за момичетата от ансамбъла - Италия, Япония, Русия. "Преди състезание винаги е по-трудна настройката на момичетата от ансамбъла, защото те са пет характера и трябва да ги събереш в едно. При момичетата, които се състезават индивидуално, също е важно да се намери подхода към всяка от тях. Аз лично се самомотивирах преди всяко състезание и си казвах, че съм най-добрата", каза още Петрова.