Мария Гроздева: В БСС има само работещи клубове

снимка: Булфото

Учреденият тази година Български стрелкови съюз няма материални активи и тепърва трябва да се оборудва с необходими за дейността неща като електронни мишени, оръжие, патрони и екипировка. Това съобщиха от ръководството на БСС, начело с двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева.

Български стрелкови съюз наследи предишната Българска федерация по спортна стрелба, на която бе отнет лиценза заради финансови нарушения.

Всички активи обаче и най-вече дълго чаканите електронни мишени, останали в предишната федерация.

"В дисциплините вече се отчитат и десетите при изстрелите, които няма как да бъдат отбелязани на хартиените мишени. На практика състезателите няма как да проверят реалния си резултат, преди да участват на международни турнири", каза Мария Гроздева.

Директорът на БСС Димитър Тодоров разкри, че до момента в съюза членуват 22 клуба.

"Искаме да бъдем федерация на работещите клубове, защото в предишната федерация имаше 36 клуба, а не повече от 15 бяха реално извършващи дейност", каза Тодоров.

Ръководството на БСС е амбицирано да въведе правила, които да работят за всички.

"Идеята ни е да спазваме критериите и правилата. Не може да вървим срещу законите, както беше при предишното ръководство. Няма фаворизиране на определени клубове", каза Мария Гроздева. Двукратната олимпийска шампионка е убедена, че новата и длъжност като ръководител на федерацията няма да пречи на състезателната й кариера.

"Едното не пречи на другото. Имам прекрасен екип и имам доверие на тези хора. Моята основна задача е да стрелям и да се подготвям. Докога ще се състезавам? Само Господ знае. Първо да взема квота за Олимпиадата в Рио, после ще мислиме", каза Мария Гроздева.