Марица с впечатляваща победа над звезден турски тим на волей

Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) стартира по възможно най-добрия начин участието си в турнира за Купа Баръш! В Чанаккале шампионките на България изковаха чиста победа с 3:0 (28:26, 28:26, 25:22) над звездния Саръйер Беледийеси (Истанбул), завършил на седмо място през последния сезон в най-силното национално първенство в света – това на Турция.

В иначе доста равностоен мач срещу тима на Ева Янева и световната шампионкаНикоул Фосет, момичетата на Иван Петков показаха по-силен характер в ключовите моменти от геймовете и успяха да стигнат до чистата победа след 95 минути игра.

Сръбската разпределителка на Марица Кристина Чешляр направи своя игрови дебют за Жълто-сините, като се отличи с три от седемте аса на отбора в мача. Два аса добави състезателката на ЦСКА (София) Симона Димитрова, която се готви с шампионките от Марица вече месец и половина и днес игра в мача срещу Саръйер като титулярка и в трите гейма.

Топреализаторки на мача с по 16 точки станаха капитанката на Марица Радосвета Тенева и диагоналът Габриела Цветанова. Най-резултатна за турския тим с 15 точки бе доскорошната американска националка Никоул Фосет, а доскорошната българска националка Ева Янева добави 11.

Утре, събота, от 18:00 б.в. маричанки излизат срещу домакините на турнира Чанаккале Беледийеспор (Чанаккале), а в неделя от 16:00 б.в. ще премерят сили с тима на българската волейболистка Десислава Николова - Серамиксан Спор (Тургутлу).