Капитанът на женския волейболен тим на България проплака - вижте защо!

снимка: Булфото

Капитанът на женския ни национален отбор по волейбол Елица Василева говори преди старта на квалификациите за Евро 2017. Селекцията на Иван Сеферинов ще играе с Румъния, Швейцария и Черна гора, а първата среща е срещу швейцарките в петък от 18:00 часа в столичната зала "Христо Ботев". Квалификацията е под формата на два последователни турнира, като първият ще бъде в София (16-18 септември), а вторият в Пятра Нямц (Румъния) от 22 до 24 септември. Класиралият се на първо място ще играе на Евроволей 2017, а вторият в групата ще участва в допълнителна квалификация.

"Не сме пренебрегнати, но имам предвид това за равния старт при мъжете и жените, за което говори треньора. Невинаги условията ни за работа са били достатъчно добри, колкото на мъжете. Естествено, обществото ще каже "вие нямате резултатите, които имат те", но мисля, че е редно когато се отделя бюджет за подготовка, да се доближава до техния. Става въпрос за условия, хотели, храна, градове, в които тренираме... чисто битови условия", коментира Елица Василева.

"Отборът е готов за квалификацията. Подготвяме се добре и отговорно за мачовете. Не сме играли срещу Швейцария от 3-4 години, трябва да ги разузнаем добре преди първия ни мач, който е с тях. Тръгваме с мисълта за победи", добави капитанът на България.

„Тимът ни е изпълнен с мотавиция и желание. Надяам се да дадем най-доброто в предстоящите двубои и да се класираме за Европейското първенство“, каза Емилия Николова, която играе на поста диагонал.

„Има настроение и желание за себедоказване. Всички се надяваме да направим добри мачове и да се класираме за Европейското първенство“, допълни посрещачът Гергана Димитрова.