Марек Юнион-Ивкони излиза за победа в Чалъндж Къп

снимка: cev.lu

Старши треньорът на Марек Юнион-Ивкони Виктор Карагьозов почерпи днес играчите и спортно-техническия щаб за своя имен ден. 39-годишният наставник не скри, че ще се радва подаръкът от възпитаниците му да бъде успех утре срещу украинския "Импексагро" (Черкаси) в срещата-реванш от 2-ия кръг на турнира "Чалъндж Къп".

 

Преди седмица вицешампионите ни удариха в 155-минутен трилър съперника в Черкаси с 3:2 гейма и успех днес ги праща в следващя етап. Двубоят е от 18,30 часа в пернишката зала "Миньор", като входът е свободен.

 

Около 300 дупнишки фенове тръгват с безплатни автобуси и собствен транспорт за срещата. Клубният бос на вицешампионите ни Ивайло Константинов осигури автобуси за желаещите да подкрепят любимците си. Очаква се сериозна подкрепа и от местните пернишки фенове.

 

Единственият сериозен проблем пред Карагьозов за разрешаване е свързан с травмата на диагонала Минчо Минчев. Той игра с контузия срещу "Пирин" (Рз), но това не му попречи да реализира 20 точки.

 

"Излизаме за победа. Ще бъде много по-труден двубой от първия, тъй като украинците ще бъдат пределно мобилизирани, а и няма какво да губят. Ние обаче сме фаворити", категоричен бе Цветан Соколов.

 

Украинският тим пристигна тази сутрин в Перник и следобед от 16.00 часа ще направи 90-минутно занимание. Групата им се състои от 16 човека. Рефери на двубоя са Юсеф Ниджим (Изр) и Чихат Фиринчоглу (Тур).