Марек се размина с първия си гейм в Шампионска лига

снимка: Булфото

Шампионът на България Марек Юнион Ивкони (Дупница) се оказа достоен противник на Копра Пиаченца, но само в първия гейм, след като в "Арена Самоков" българският тим загуби категорично с 0:3.

Първата част мина изцяло под диктовката на дупничани, които подкрепяни от близо 1000 зрители дошли да видят поредния мач на отбора във волейболната Шампионска лига. Всичко се развиваше идеално за момчетата на Найден Найденов, които до 21:18 водеха категорично.

Именно след 20-ата точка домакините не съумяха да задържат аванса си пред по-опитния съперник. Водени от Фей и Златанов Пиаченца стигнаха до 24:23. Първият гейм бол бе спасен, но след това с атака през центъра Ру реализира за крайното 26:24.

Това уби самочувствието на Марек, чиито играчи почнаха да грешат много в атака, а Калиберта и Златанов се разиграха в следващата част. Подпомагани от Ру и Фей те затвориха втората част с 25:19, а след това буквално прегазиха съперника за 25:14.

Това беше поредна загуба за Марек в Шампионска лига, като шампионите вече имат 4 поредни загуби. Възпитаниците на Найден Найденов са и единственият отбор без спечелен гейм до момента.

Пиаченца, който през тази година е със сериозни амбиции в турнира, е на 2-о място в групата, като е с актив от 3 победи и само една загуба от лидера Тур, който не познава вкуса на поражението.