Марадона: Меси ходи до тоалетна 20 пъти преди мач

Иконата на Аржентина ис ветовния футбол Диего Марадона изрази остро менние относно качествата на Лионел Меси. До момента Дон Диего рядко е критикувал Лео, но сега показа, че не таи особено топли чувства към своя сънародник.

"Лионел настоява за лидерска роля на терена, но би предпочел да играе на Playstation, отколкото да говори със съотборниците си, заяви Марадона пред Fox Sports. Няма смисъл да искаш да направиш лидер човек, който ходи 20 пъти до тоалетната преди мач. Не бих извикал Меси обратно в националния отбор, но никога не казвай никога. Трябва да се свали напрежението, което е върху него. Трябва да се смени Меси като лидер, какъвто искаме да е, но той няма да бъде такъв. Стига сме го обожествявали", тросна се легендата.

Sporta.bg обръща внимание на факта, че ходенето до тоалетна често не означава задължително липса на лидерски качества. Причината е, че съществуват автоимунни заболявания, от които страдат все повече хора. Иде реч за ХУХК (хроничен улцерозен хеморагичен колит), болест на Крон и синдром на пропускливото черво. Въпросните болести са изключително неприятни и се характеризират именно с чести дефекации. Хората, които имат такива проблеми се налага да ходят до WC-то десетки пъти на ден. Това се отразява неминуемо и на емоционално ниво. Не може да се говори обаче за тези хора, като за лишени от лидерски качества. Напротив, известно е, че ХУХК и болест на Крон и пропускливо черво "атакуват" хора, които са свръх-чувствителни, интелигентни и природни лидери. Интересно е още, че тези 3 болести се срещат далеч по-често при бялата раса и хора с по-високо IQ. 

Не твърдим, че Меси страда от такова заболяване, но думите на Марадона сочат почти сигурно за нещо такова.