Малдонадо остава в Лотус

снимка: БТА/AP

Венецуелецът Пастор Малдонадо ще остане в Лотус и през 2015 година, съобщи директорът на отбора от Формула 1 Жерард Лопес.

Лотус изпитва трудности с новите технически изисквания към болидите и се представя слабо през първата половина от сезона, като Малдонадо все още не е спечелил нито една точка.

"Мога да потвърдя, че Пастор ще остане наш пилот и през 2015 година. Въпреки трудностите, които имаме през този сезон досега, той е наясно с потенциала, който Лотус има като екип, а ние пък знаем неговите истински възможности. Вярваме, че заедно ще постигнем големи неща", коментира Лопес.

29-годишният Малдонадо дебютира за тима през настоящата кампания след три сезона в Уилямс. Най-доброто класиране на венецуелеца от началото на годината е 12-ото място в състезанието за Гран при на Австрия на "Ред Бул Ринг" на 22 юни.

Лотус има едва 8 точки през сезона, спечелени от французина Ромен Грожан. Само Маруся (2 точки), Заубер и Кейтъръм (по 0 точки) се представят по-слабо при конструкторите от 11-е тима във Формула 1, уточнява БТА.

Лидер е Мерцедес с 326 точки. Десетото от 19 състезания за сезона е по-късно днес на пистата в Хокенхайм (Германия).