MAKOWSKI FIGHTING CHAMPIONSHIP 13 на живо по FightBox HD

13-ият Makowski Fighting Championship (MFC) се завръща на живо в ефира на FightBox HD на 16 декември от 21:00 часа. Топ бойци от Полша и от други страни ще влязат в битки по правилата на кикбокс и муай тай.

По-рано тази година Makowski Fighting Championship въведе шампионски колани, като първият победител бе Павел Йеджейчик в категория до 80 кг. Сега MFC се завръща с друго голямо събитие, в което ще бъдат отвоювани три нови шампионски титли. В основната битка в програмата една от легендите на турнира – Михал Шмайда, ще се изправи срещу Фабиан Хундт от Германия в мач от 5 рунда за титлата в категория до 72.5 кг. По време на последния Makowski Fighting Championship Шмайда нокаутира своя опонент в третия кръг. Този път целта на топ боеца е да стане MFC шампион в категория до 72.5 кг. Противникът му Фабиан Хундт е много способен спортист, състезавал се по целия свят и ​​с богат опит в муай тай битките.

Makowski Fighting Championship 13 включва и женски двубой, в който Емилия Червинска ще излезе срещу Челина Чирино от Холандия. Червинска се представи впечатляващо в MFC 12, побеждавайки германката Михаела Мил и спечелвайки си шанс да се бори за титлата.

Сблъсъкът й с Чирино ще бъде в три рунда за шампионското злато при жените в категория до 62 кг.