Макнами: Григор може да се откаже 5 минути преди старта, ще липсва на жените

снимка: twitter.com

Директорът на турнира от сериите АТР 250 "Diema Xtra Sofia Open" - Пол Макнами, заяви, че все още не знае дали родната звезда Григор Димитров ще пропусне надпреварата. Както знаете, световният номер 4 изпитва болки в рамото и в момента се възстановява в Монако, като все още не е дал информация за евентуалното си участие в зала "Арена Армеец".

Австралийският директор на надпреварата все пак изрази оптимизъм, че победителят от финалния "Мастърс" в Лондон ще се възстанови навреме. Той заяви, че Григор е заслужил правото си да се откаже дори 5 минути преди началото на първия си мач. Макнами си припомни история с Андре Агаси на Откритото първенство на Австралия и я сравни със случая на Димитров.

"Все още няма категорично развитие. Разбира се, и ние сме загрижени. Той прави всичко възможно, за да дойде да играе. Огромно нещо е да дойдеш да се бориш пред сънародниците си. Знам, че както феновете, така и той си спомня за онзи момент, в който целуна корта. Действаме по план", каза Пол Маканами пред "Нова телевизия".

"Аз съм оптимист и знам огромното лично желание на Григор Димитров да дойде и да участва на турнира. Той наистина има проблем с рамото, но и в момента прави всичко възможно, за да бъде готов. Той е поставен под огромно напрежение. Много бързо се качи до номер 3. В тази година той бе в нова роля и се превърна в главното събитие. Узряването му като спортист се видя в мачовете от Откритото първенство на Австралия. Преди година или две той нямаше да може да спечели такива мачове.

Григор Димитров може да вземе решението си и пет минути преди първия мач, защото го заслужава, защото стигна до третото място в света, а след шоуто, което направи през миналата година ще му дадем всички възможности. Вярвам, че няма да се чака до последния момент и ще знаем по-рано. Григор е голям професионалист и ще знаем навреме.

Евентуално негово отсъствие ще бъде неприятно. Когато бях директор на Откритото първенство на Австралия, Андре Агаси ми се обади вечерта преди първия мач и ми каза, че няма да играе. Тогава бе наистина неприятно. Правил съм 45 турнира на високо ниво и съм виждал всичко. В спорта се случва всичко, особено когато става дума за контузии.

Турнирът остава много силен с класни участници и бъдещи звезди. Искаме да зарадваме българската публика. Надявам се, че това няма да е последният ATP турнир тук, но понеже теоретично има такъв риск, се надявам хората да ни подкрепят в залата. Важно е за бъдещето на тениса в България. Невъзможно е Григор да бъде заменен точно в България, особено за жените", сподели Пол Макнами.