Макарова идва в София за титлата

снимка: БТА/AP

Водачката в схемата Екатерина Маракова (Русия) си постави за цел да спечели титлата на Турнира на шампионките в София с награден фонд 750 хиляди долара през следващата седмица. 26-годишната московчанка е 11-а в световната ранглиста, а успех в зала "Арена Армеец" ще я доближи до една от целите й за следващия сезон, която е влизане в топ 10.

"Ще се опитам да спечеля титлата в София. Целта ми за следващия сезон ще бъде влизане в топ 10. Знам, че трябва да работя здраво, за да подобря играта си и да направя още една стъпка напред. Сезонът беше добър за мен.

Спечелих титлата на двойки на Откритото първенство на САЩ, което е страхотен резултат. Взех и титла на сингъл в Патая Сити. Най-голямата цел в кариерата ми, обаче, си остава златен олимпийски медал.

Това е голямата ми мечта, дори по-голяма от титла от Шлема", каза Маракова. Тя признава, че чувства известна умора, най-вече заради сериозното пътуване от Сингапур, където тя беше резерва на сингъл в шампионата на WТА и игра в надпреварата на двойки. "Има физическа умора.

В момента не се чувствам на 100 процента, но исках да бъда тук. Все пак идвам от Сингапур, полетът ми беше много дълъг с две прекачвания. Надявам се да се възстановя по най-бързия начин и да се представя възможно най-добре", каза Макарова, цитирана от БТА. "Очаквам интересен и оспорван турнир. Тук са най-добрите от по-малките турнири на WТА.

Играла съм срещу повечето от тях и знам, че ще бъде трудно. За мен донякъде ще бъде непозната територия, защото не съм играла в групи досега, а и съм номер 1 в схемата, което не ми се е случвало в надпревара от такава величина. Ситуацията определено е различна за мен, но очаквам всичко с нетърпение", допълни рускинята.