Цибулкова ще се забавлява на Турнира на шампионките

снимка: БТА/AP

Финалистката в Откритото първенство на Австралия Доминика Цибулкова (Словакия) е една от големите фаворитки на Турнира на шампионките на WТА в София. Поставената под номер 2 Цибулкова, 12-а в световната ранглиста, е една от съперничките на Цветана Пиронкова в група "Средец".

25-годишната тенистика от Братислава имаше силна първа част от сезона и в края на март за първи път влезе в топ 10 след финала в Мелбърн и спечелената титла в Акапулко. След това тя достигна и до финала в Куала Лумпур през април, но след това във втората половина от сезона Цибулкова се представи колебливо и нямаше особени успехи.

"Целта ми е да завърша годината по възможно най-позитивен начин. Искам да покажа най-добрия си тенис и да се забавлявам. В момента се чувствам добре", коментира Цибулкова. "Направих страхотен турнир от Големия шлем в Австралия, но след финала в Мелбърн очакванията и напрежението се увеличиха.

През първите шест месеца успявах да се справя добре с всичко, но след това играта ми тръгна надолу. Имах и някои физически проблеми. В последните седмици обаче отново се чувствам по-добре. Надявам се да го покажа в София. Очаквам много оспорван турнир в София. Няма фаворитки.

Почти всички тенисистки са на едно ниво. Който има по-добър ден, той ще спечели. Не съм играла в групи, така че ще бъде интересно. Единствено на "Хопман Къп" съм участвала в подобен формат, но все пак там е по-различно, защото се играят и смесени двойки", допълни тя, цитирана от БТА.