Маестрото през сълзи: Приказката продължава!

снимка: twitter.com

Роджър Федерер не успя да повярва какво е сътворил, след като спечели 20-ата си титла от Големия шлем. 36-годишният швейцарец надделя над Марин Чилич на финала на Откритото първенство на Австралия с  6-2, 6-7(5), 6-3, 3-6, 6-1. Така Маестрото пренаписа за пореден път историята на тениса и едва говореше след края на мача, тъй като не сдържа сълзите в очите си.

"Толкова съм щастлив! Невероятно е. Беше дълъг ден, чакайки финала. По-лесно е, когато играеш следобед. Когато мачът е вечерта, мислите ти цял ден са свързани с това. Мечтата продължава за мен, това е продължение на приказката, особено след успешната минала година", сподели Маестрото през сълзи, държейки трофея в ръцете си.

Той не пропусна да отдаде дължимото на съперника си, който изигра феноменален мач.

"Благодаря на Марин, той изигра страхотен турнир и му пожелавам да продължава да прави същото, за да печели повече. Прекарах страхотно време в Австралия. Дойдох още миналата година и останах тук, за да спечеля. Страхотни сте, хора!", сподели развълнуваният Федерер.

"Чувствам се специално тук. Благодаря на всички, които са свързани с организацията на турнира. Спомням си Олимпийските игри през 2000 година в Сидни - тогава разбрах колко обичате да правите това", сподели швейцарецът, като не пропусна да благодари и на своя екип.