Съотборник на Кобрата бере душа в метрото

Руският боксьор в супертежката категория Денис Бойцов е бил намерен в изключително тежко състояние между станциите „Бисмаркщрасе“ и „Вилмердорфер Щрасе“ на берлинското метро, съобщи "Билд". 29-годишният руснак е съотборник на Кубрат Пулев в тима на „Зауерланд“, а двамата тренират и при един и същ треньор – Ули Вегнер.

Според полицейския доклад Бойцов е намерен върху релсите с тежка рана на главата и в алкохолно опиянение. Заради сериозните наранявания на боксьора е направена операция. Откритият оток на мозъка е принудил медиците да поставят руснака в изкуствена кома. Инцидентът с Денис Бойцов е станал преди седмица, но едва сега излиза наяве. Полицията е започнала разследване.

„Не мога точно да кажа времето, когато инцидентът се е случил. Рано сутринта той гледаше мача между Мейуедър и Пакиао, а през деня са го намерили в безсъзнание върху релсите. За мен това е много сериозно изпитание, тъй като съм бременна и след месец трябва да родя“, заяви Олга – съпругата на Бойцов.

Една от версиите, по които работят от полицията, е свързана с възможността нападението над боксьора да е свързано със спортната му кариера. Преди две години Денис Бойцов е получил заплахи за живота си. Счита се, че той е бягал от преследвачи и затова се е хвърлил в тунела на метрото.

Денис Бойцов започва професионалната си боксова кариера през 2004 г. До момента има 37 мача, в които е записал 36 победи (27 с нокаут) и една загуба.

Източник: Труд