Люпко: Ел Маестро беше зелен за ЦСКА

Консултантът в ЦСКА - Люпко Петрович беше специален гост в предаването "Код Спорт" по ТВ+, където говори по горещите теми свързани с "червения" клуб. Опитният специалист призна, че не е бил изненадан от уволнението на Нестор ел Маестро. Според него той е бил прекалено млад и не е имал нужната подготовка, за да води гранд като "армейците".

Петрович допълни, че за него е голяма чест да работи с новия треньор Любо Пенев, като е на мнение, че Ел Голеадор има необходимия авторитет, за да накара футболистите да се противопоставят на Лудогорец.

Люпко е на мнение, че ще бъде голям успех, ако през този сезон ЦСКА успее да спечели Купата на България.

Той отговори и на важните въпроси свързани с бъдещето на Мауридеш и трансфера на Кирил Десподов в Каляри.

"При Ел Маестро става въпрос за много талантлив треньор. Желая му успехи, има всички условия да стане един от най-големите треньори. В него видях един треньор, който може да работи по 24 часа. Не ме изненада смяната му - имаше контузии на играчи, които са или от пренатоварване, или от неправилно възстановяване", започна Петрович.

"На ЦСКА му трябва треньор, който да иска да побеждава във всеки един мач, дори и в контролите. Нестор не е страхлив, смело момче е. Малко е вироглав в желанието си да постигне каквото иска. Мисля, че е още млад да бъде треньор на ЦСКА в този момент. Ще го потърся, ние сме приятели".

"Гриша Ганчев не ми предложи да стана треньор на тима, точно защото ми е приятел. Не съм дошъл да сменям Ел Маестро, а да му помогна. За мен е чест да работя с Любо Пенев. Решенията ще бъдат негови, аз съм тук, за да помогна. Ако трябва, ще вземе заедно решение. Духът и авторитетът на Любо може да накарат футболистите да се противопоставят на Лудогорец".

"Ако всичко беше както трябва, Любо Пенев нямаше да се появи в ЦСКА. Димитър Пенев е гений, когото хората и в Сърбия познават по системата 4-4-2. Разбира се, той е голям треньор. И то според статистиката, която е точна наука. Постигна нещо голямо, най-големият успех в историята на българския национален отбор - четвърто място в света. Винаги съм готов да му сваля шапка, да го поздравя, да си поговорим. Радвам се, че е здрав и е още тук".

"Мисля, че Десподов е на точното място в Италия, пожелавам му да успее. Десподов е добро момче, с характер е. За да си добър футболист, ти трябва характер и талант. Спомням си го преди три-четири години, когато беше още малък. Гледах го и казвах, че може да стане голям играч. Може да играе и десен нападател, и десен защитник. Може да навлезе навътре в терена. Предрекох му бъдещето и това се случи. Хубаво е, че беше продаден за сума, каквато в скоро време не е плащана за играч от българското първенство".

"Гледал съм го Мауридеш. Той е типичният централен нападател - висок, играе добре и с глава. Здрав е, добър в единоборствата. Може да задържи топката, да продължи атаката. Такива централни нападатели се търсят и той може да бъде продаден", завърши Люпко по темата "ЦСКА".