Люис Хамилтън съвсем близо до нов договор с Мерцедес

снимка: БТА/AP

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън потвърди, че се намира във финален етап от преговорите за нов договор с Мерцедес.

Настоящата сделка на британеца със "сребърните стрели" изтича след края на сезона, но се очаква бившият ас на МакЛарън да преподпише контракта си с новия доминант в "кралските гонки".

"Надявам се, че се намираме във финалния етап от разговорите. Не зная как точно се движим с времето, но общо взето сме в края", заяви Хамилтън пред репортерите в Мелбърн, където през следващата седмица ще бъде даден старт на новия сезон във Формула 1.

Хамилтън опроверга напълно спекулациите в пресата, че настоява да получава по 1.5 милиона долара седмично според новия си договор, но призна, че очаква увеличение на настоящото си възнаграждение.

"Не става дума за статут или това, че съм световен шампион. Става дума за естествен прогрес в отбора. Когато отборът прогресира, искам да прогресирам и аз. Както всеки друг пилот, целта ми е да бъда най-добрият", посочи световният шампион във Формула 1.

Попитан дали е доволен от предсезонната си подготовка през 2015 година, британецът отговори положително: "Всичко бе невероятно. Почувствах, че всичко премина добре за мен".