Любомир Димитров ще се бори за бронз при най-тежките

снимка: bul-wrestling.org

Българинът Любомир Димитров ще се бори за бронза в категория +130 кг в класическия стил на Световното първенство, което се провежда в Ташкент (Узбекистан).

Димитров отстрани двама съперници и стигна на полуфинал, където обаче се срещна с основния фаворит и един от най-успешните борци в момента - Риза Каяалп от Турция.

Най-напред българинът отстрани Сян Мън от Китай с 3:1 точки на 1/8-финала, а след това с 4:0 точки и Робърт Тимъти Смит от САЩ.

На полуфинала обаче бронзовият медалист от Лондон 2012 и световен шампион от Минск 2011 Каяалп се оказа прекалено силен за българина и го победи с 4:0 точки. Така по-късно днес българинът ще се бори за бронза.

В другия полуфинал в най-тежката категория изненадващо кубинецът Михайн Лопес отстрани с преборване след равенство 0:0 точки руснака Билял Махов.

В категория до 66 килограма Константин Иванович Стас (България) беше победен от Омид Ноорози (Иран) с 3:2 точки. За съжаление иранецът отпадна още в следващия етап и нямаше как да изтегли българина на репешаж за бронза.

Преди това Стас отстрани с 5:3 точки Айбек Йенсеканов (Узбекистан) с 5:3, а на 1/8-финала се справи с беларусина Яраслау Кардаш с 14:12.

В категория до 80 килограма Даниел Александров приключи още в първия кръг, след като отстъпи с 1:3 точки на турчина Селчук Джеби.