Любо Пенев разочарова шефовете на Валенсия

снимка: twitter.com

От Валенсия излязоха с официално изявление за освобождаването на Любослав Пенев като треньор на дублиращия тим - Валенсия Местайя. Както знаете, Ел Голеадор се кандидатира за президент на БФС и ще чака предстоящия конгрес през зимата. Вчера той поиска от ръководството на "прилепите" да го освободи, а шефовете на испанския тим са крайно разочаровани от решението на бившия им футболист.  

Преди Любослав Пенев да реши да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз за предстоящите избори, които ще се проведат през февруари, Валенсия иска да съобщи следното: 

1. Подобно лично решение на Пенев бе споменато като възможност, но въпреки това ни изненада и разочарова. Съжаляваме за това еднолично негово решение да се откаже от треньорския пост в клуба по средата на сезона, което ще навреди на имиджа на нашия "Б" отбор и на академията на Валенсия. Не можем да си позволим подобна несигурност, да имаме треньор, чийто фокус е далеч от моментната му работа.

2. Любо Пенев вече не е треньор на Валенсия Местайя. Мигел Грау, който досега водеше отбора до 16 години, ще поеме неговите функции за предстоящия мач с Лейда.