Любо Пенев пак плаче от съдиите, говори за агнета и катъри (ВИДЕО)

Треньорът Любослав Пенев говори пред медиите преди реванша от полуфиналите за Купата на България срещу Ботев Пд. Двубоят е в сряда (24 април) от 19:00 часа на стадион "Българска армия". Ел Голеадор пак ревна от съдиите, практика, която вече става досадна и дори смешна. Знае се,ч е утрешният рефер Петър Костадинов е фен на ЦСКА, както и цялото му семейство, което бе осветлено от бултрасите.

Вижте пълен запис на пресконференцията във видеото.

"Нямам информация, към момента е в групата за мача. Ако това поведение се разглежда, нека се разглежда максимално бързо и да имаме информация. Ако ще се разглежда, защо предишни случаи не са били разглеждани и не са били принципни?Ще видим", отговори треньорът на въпрос за евентуално наказание за Николай Бодуров.

"В първенството изоставаме, факт е след последния мач. И този мач, дали е по-важен или не, е един от важните. Имайки предвид, че една от целите ни е Купата, пътят е по-кратък. Искаме да победим, подготвяме се да спечелим утре и после да спечелим и финала. Пътят е по-кратък, остават още два мача - вторият полуфинал и финал. Не се предаваме в първенството, имаме 6 мача, 18 точки, всичко е възможно. По-кратък е пътят към спечелване на трофея. Тук са 2 мача, в другия случай са 6 мача. Това е разликата", заяви той.

"Тиаго е в групата, ще видим кои ще започнат. Мачът е след повече от ден, като изчислявам по часа. На разположение са почти всички футболисти. В никакъв случай няма да се отрази. Това, че играем през 3-4 дена не е проблем, тренировъчният процес върви нормално и целенасочено. Справяме се добре. Убеден съм, че момчетата ще направят много силен мач", продължи Пенев.

"Имаше обективни и субективни причини в първия мач. Искаме, подготвяме се и желаем да победим. Затова се готвим. Изоставаме с един гол, това не ме притеснява. Важното за отбора е да играем по начина, по който искаме и можем - добър, силен, отворен футбол, агресивен, близко до противниковата врата, създаваме положения и после трябва да ги реализираме. Наясно са каква цел преследваме и са наясно как трябва да я постигнем. Напрежение няма да се получи, да не се вземе трофей е един от вариантите. Но ние сме готови да постигнем целите, и едната, и другата. Това, че може да не се спечели трофей, да, това е един от вариантите. Ако утре не вкараме головете, е вариант. Но аз лично не вярвам в това. Вярвам единствено в победата", сподели специалистът.

"Не минава моя пресконференция без съдиите. Вие ме питате, аз отговарям. Като виждам нередности, няма да си мълча. Във всички спортове има правила. За утрешния съдия - те не са най-виновните. Най-виновни са поръчителите. Поръчката идва тук, от едни офиси до Бояна, до Околовръстното шосе. Има други, много по-виновни и по-отговорни. Очаквах да е и друг човек, най-вероятно е било случайност един и същ да ни свири четвъртфинал, първия полуфинал. Точно знае какво да направи. Първият мач санкционира Бикел, вторият го изгони. Той си знае, има си и цел, може би му е много симпатичен", каза още треньорът.

"Който и да е, няма значение. Не ме разбирайте погрешно. Има хора, които правят коментари върху нередностите, радват се, че не се спазват правилата. Ще го коментирам, имам право да дам това мнение, претендирам, че разбирам. Не искам да ми помагат, но не искам и моят отбор да бъде ощетен, а това се случва всеки мач. Може и да е случайно. Гледам и отборите. В едни мачове са кротки като агънца, в други ритат като катъри. Съдията не взима отношение, не пази футболистите. Това ми прави впечатление и го споделям", коментира Любослав Пенев.

"Готови сме, показахме, че сме готови. Играем добре и с 11, и с 10, не сме пробвали с 9, но има време до края на сезона. Искам обективно съдийство. Има ли фаул, да се свири. Тъч, тъч, корнер, корнер, дузпа, дузпа, да се свири обективно, това искам аз. Много ли е? Гледаме другото първенство? Кое искате? Испанско, английско? Те ще ги разкостят, няма да ги пускат даже да тренират при едно такова съдийство. Нашият отбор е ощетен в много мачове, трябва ли да правим видео от 2 часа, за да се види. Говорете ми за футбол, ако не, си тръгвам", заяви той.

"Разбрах вчера сутринта новината, съжалявам и съм огорчен. Бяхме приятелии и съотборници, не само в първия отбор. Жалко", сподели Любослав Пенев относно легендарния Красимир Безински, който ни напусна на 57-годишна възраст.