Любо Пенев отговори на Лечков и продължи войната с БФС

снимка: Булфото

Бившият вече селекционер на националния отбор Любослав Пенев продължи войната си с Изпълкома на БФС, този път давайки интервю за съботното издание на "Труд".

През миналия месец Пенев взриви футболната общественост у нас с болезнено откровено телевизионно интервю, в което специалистът поименно "подхвана" известна част от Изпълкома на Българския футболен съюз.

В последствие вицепрезидентът на САЩ Йордан Лечков заяви, че "може би е било по-добре, че Любо Пенев не е играл на Световното първенство през 1994 година".

Както е известно, тогава Ел Голеадор пропусна паметното американско лято, тъй като водеше тежка битка с рака.

Любослав Пенев не остави без коментар думите на Лечков по негов адрес, отвръщайки: "Докато националният отбор се готвеше за седем мача на световното в Щатите, аз водих седем битки за живота си".

"Нямаше повече да говоря, ако 13 дни не слаломираха по медиите и пробутваха лъжи за мен. Били ми прощавали? Истината обаче няма как да им прости. Затова давам последно интервю и приключвам темата", добави той.

Относно собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев Пенев заяви, че "един "успешен бизнесмен" реже кораби за скраб, а работниците му плачат, че с месеци не им е плащал".

Бившият национален селекционер не забрави отново и някогашния си съотборник Емил Костадинов, добавяйки по негов адрес: "Когато отнеха лиценза на ЦСКА, лицето Костадинов сладко спеше и на "Армията", и в БФС".

"За 9 години смениха 8 треньори в националния. Само едната страна ли е виновна?", попита лаконично Любослав Пенев.