Любо Пенев: Идеята е да стопим разликата с Лудогорец

Старши треньорът Любослав Пенев говори пред медиите преди мача с Берое утре. Двубоят ще се играе на стадион "Българска армия" от 17:45 часа. 

"Настроението е отлично, прекрасно, тренираме с добър дух, висок морал, радостни са играчите, тренировките минават много добре, има отлична атмосфера. Проблеми винаги има, но е излишно да ги коментираме, трябва да ги решаваме проблемите", започна той.

"Наясно съм с групата на Берое, но ние се интересуваме най-вече от това ние в какво състояние сме, как сме тренирали за този мач и очаквам един добър мач за нашия отбор", продължи треньорът.

"Това, че нямаме чиста мрежа не означава, че не играем добре в защита. Побеждаваме убедително, с много голове, с добра игра, разбира се - на тренировките обръщаме внимание на всички елементи, добре сме и съм доволен от това, което показват футболистите", коментира Пенев.

"Всички отбори побеждават и губят, това виждаме. Да, разликата е по-малка от преди няколко кръга, идеята е тя да се стопи напълно, това ни е целта, има много мачове до края. За мен лично нищо не е решено", категоричен е специалистът.

"Никой не трябва да се отпуска. Това, че някой не играе, в никакъв случай не значава, че не е в отбора, аз разчитам на всички - кой колко ще играе - това вече е друг въпрос", заяви той.

"Очаквам утре хубаво време, една много добра атмосфера и повече привърженици. Отборът има нужда от тях и играе по-спокойно, когато те са на трибуните и ни подкрепят, по-уверени сме", сподели Любослав Пенев.

"Извън групата със сигурност остава Жеферсон, той не е възстановен от контузията. Другите ще ги разбере утре. Съвсем нормално е тази информация да не ви я давам. Който се представя добре и тренира добре и изпълнява тактическите указания, той ще намери място в състава, неслучайно правя тези ротации", разкри треньорът.

"По време на паузата за националните отбори ще тренираме на базата в Панчарево. Предвидени са двуразови и едноразови тренировки, имаме 9 национали, ще останем по-малко хора, а групата ще бъде запълнена от юколата. Ще видя други момчета, които могат в един момент да се качат в първия отбор", завърши Любослав Пенев.